Corona: Hoe krijg je het Corona virus? Wat zijn de symptomen en wanneer is er een vaccin? - Original Immo
Corona: Hoe krijg je het Corona virus? Wat zijn de symptomen en wanneer is er een vaccin?

Hoe krijg je het nieuwe coronavirus?

Het virus is enkel overdraagbaar door contact met iemand die besmet is. Hoesten of niezen is voldoende om besmet te worden.

De symptomen zijn vergelijkbaar met deze van een gewone griep, maar de gevolgen zijn iets dodelijker. Er is helaas nog geen vaccin gevonden tegen het coronavirus.

Hoe kan je jezelf beschermen?

Probeer contact met besmette personen te vermijden. Best ook plaatsen vermijden waar veel mensen dicht opeen zijn. Handen wassen is erg belangrijk.  Een mondmasker helpt enkel als degene die besmet is het draagt. Vooral risico groepen (ouderen, zieken,…) moeten contact vermijden. Dus ook geen babysit voor kleinkinderen!

Wat zijn de symptomen?

De symptomen zijn vergelijkbaar met deze van een gewone griep: koorts en hoesten. Je moet zeker vermijden dat het evolueert naar een longontsteking.

Bel naar je huisarts en blijf weg van de wachtzaal of spoeddienst. Je huisarts kent de te volgen procedure.

Kan je reizen?

Reizen naar plaatsen waar er een epidemie heerst is af te raden. De kans is klein dat je besmet geraakt, maar vele zaken en bezienswaardigheden zullen gesloten zijn. Mensen die uit een land komen waar het coronavirus actief is, worden gevraagd om afstand  te houden en te controleren op koorts.

Wie vragen heeft, kan surfen naar https://www.info-coronavirus.be/nl of bellen naar 0800-14.689