Syndicus - Original Immo
Syndicus
Lees meer

Syndicus

Maak kennis met ons team van specialisten

Uw mede-eigendom in beheer geven aan het Original Immo-beheersteam is uw vastgoed in handen geven van een groep specialisten werkend in team-verband per expertise.

 

Onze diensten vallen onder meer uiteen in volgende deelgebieden

opstartaudit / communicatie / administratie / financiële dienst / juridische dienst / technische dienst / klusjesdienst

we leggen dit alles graag uitgebreid aan u en uw gebouw uit en hier reeds een kort overzicht;

 

Opstartaudit

Alle nieuwbouw of bestaande gebouwen, nieuw onder onze zorgen gaat eerst door de handen van de zaakvoerder zelf, Sebastiaan Murre.

Deze doet een doorlichting van het dossier naar alle wettelijke normen, aangevuld indien nodig met een plaatsbezoek om een inventaris te doen van het EPC gemeenschappelijke delen (verplicht sinds 1 januari 2020), lange termijnplan investeringen, onderhoudsschema….

 

Communicatie

Dit is in de sector eigenlijk de belangrijkste zorg & service. Ons streven; zelfde (werk)dag antwoord.

Overige zaken zijn wettelijk bepaald en zouden eigenlijk ook niet verschillend mogen zijn van collega’s.

 

Administratie

Briefwisseling en vertegenwoordiging VME ten opzichte van derden, coördinatie werk raad van mede-eigendom, inschrijving VME in het KBO, vergaderingen; uitnodiging al maanden op voorhand, uitzonderlijk bij Original Immo het voorleggen gehele voorbereiding notulen….

 

Financiële dienst

beheer gemeenschappelijke businessrekening VME, samenstellen werkings-, spaarkapitaal, permanent werkkapitaal of waarborgfonds, betalen facturen, opstellen budget en balans, opstellen jaarlijkse afrekening kosten, coördinatie werk commissaris van de rekeningen….

 

Juridische dienst

Opvolgen blokpolis, polis burgerlijke aansprakelijkheid VME, rechtsbijstand, verwerken van schadegevallen door onze schade-expert in samenspraak verzekeringsmakelaar en verzekeringsmaatschappij, invordering bijdragen, bemiddeling bij conflicten binnen de VME en erbuiten, opleveringen gemeenschappelijke delen bij nieuwbouw en grote werken, communicatie en coördinatie van rechtszaken wanneer nodig…

 

Technische dienst

In stand houden gebouw, onderhoud en herstel, wettelijke keuringen, asbestinventaris indien nodig, EPC gemeenschappelijke delen, audit CV & SWW, opvolgen post-interventie dossier (onderhoudsboek) met geschiedenis, opbouw en plannen gebouw en zijn werken…

Hierbij is het opvolgen van de eventuele lift een belangrijk punt met zijn indienstellingsattesten, periodiek onderhoud en ISO 9001 certificaten, periodieke keuringen, risico-analyses CE markeringen, logboeken, indienstellingsattesten…

 

Klusjesdienst

Interventies 24/7 aan de hand van ons noodnummer 03 303.74.44 door eigen ploeg.

Hierbij is het opvolgen en aanvullen van het post-interventie dossier sinds 2011 een belangrijk punt zodat ook over 50 jaar nog duidelijk is wat er precies is gebeurd wanneer.

 

Veel van deze zaken zijn wettelijk bepaald vallen onder het ALL-IN tarief van het ereloon die de syndicus jaarlijkse de VME aanrekent.

 

Indien in een uitzonderlijk geval een extra expertise nodig is dienen deze extra-prestaties gehonoreerd conform de tarieven extra-opdrachten.