Start van uw project is keuze syndicus - Original Immo
Start van uw project is keuze syndicus

Het is aangewezen al van in het begin van uw project een professioneel syndicus onder de arm te nemen.

 

Reden is dat de notarieel medewerker, belast met de opmaak basisakte, vaak geen oog hebben voor de specifieke kostensleutels en de diverse keuzes als bijvoorbeeld betaling van de lasten volgens kavels of quotiteiten (duizendsten). Vaak zijn er bepaalde kosten die voor elke kavel even groot zijn.

Voorbeeld: gebruik lift; het maakt niet uit hoe groot je appartement, je gebruikt evenveel de lift als je buurman.

Daarom is het niet meer dan fair dat je ook evenveel betaald.

Belangrijk dus deze kostensleutels al van in het begin goed te hebben want wrevel onderling in de VME en wijziging later resulteert in een wijzigende basisakte van enkele duizenden euro’s extra.

Uw syndicus Original Immo kan U hierin bijstaan.

 

Ook is het wel handig als de syndicus van in het begin de bouwfase kan volgen en daardoor de structuur van bv. de ruwbouw kan zien en volgen.

Vooral met complexe gebouwen is het interessant dat de opbouw goed gekend is!

 

Wist u trouwens dat de werkingregels van de Raad van Mede-eigendom moeten worden opgenomen in het reglement van mede-eigendom?

Deze regels worden eigenlijk nooit standaard opgenomen door de notaris. Derhalve zal dus voor elke project eigenlijk een nieuwe aanvullende basisakte nodig zijn als hier niet van in het begin aan gedacht is (!)

Een meerkost van enkele duizenden euro’s.

Een tijdige keuze in de basisakte vermijdt bovendien dat alle eigenaars bij de voorlopige oplevering algemene delen aanwezig zijn, wat de oplevering erg bemoeilijkt, geeft tevens problemen vrijgave bankgaranties wet Breyne.

 

Stel uw verdere vragen gerust aan het Original Immo beheersteam.

welkom@originalimmo.be