Overdracht syndicus? Geen probleem! - Original Immo
Overdracht syndicus? Geen probleem!

Indien u wenst te wijzigen van syndicus is dit anno 2017 geen probleem.

Het eerste wat een nieuwe syndicus nodig heeft, is het volledige dossier van uw vereniging van mede-eigenaars. Dit dossier moet volgens de wet binnen de dertig dagen overgedragen worden. Het gaat hier om de volledige boekhouding, alle contracten met leveranciers, de bankrekeningen, de statuten, de verslagen van vroegere algemene vergaderingen, enz. Het feit dat de boekhouding vanaf 20 kavels nu via een gestandaardiseerd rekeningstelsel moet gebeuren maakt de overdracht en transparantie op financieel gebied heel wat gemakkelijker dan voorheen.

Dit stelsel wordt gebruikt in alle syndicusprogramma’s op de markt zoals www.Syndesk.be door het Original Immo verkoopsteam gebruikt dus was uw vorige syndicus een professioneel syndicus dan is een gegevensoverdracht makkelijk.

Indien u in het speciale geval zit dat uw syndicus zijn mandaat eindigt, zonder dat er een nieuwe syndicus is, moet de syndicus alles overdragen aan de voorzitter van de laatste algemene vergadering (niet aan de voorzitter van de raad van mede-eigendom, tenzij het om dezelfde persoon gaat!).

Ook de overdracht van uw dossier van uw gebouw met eventuele juridische problemen, lopende gerechtelijke dossiers, bouwovertredingen enz is geen enkele probleem gezien onze achtergrond. Zie www.feelingathome.be

 

Stel uw verdere vragen gerust aan het Original Immo beheersteam.

welkom@originalimmo.be