Mede-eigenaars doorgaans deels tevreden over hun syndicus, maar het kan beter… - Original Immo
Mede-eigenaars doorgaans deels tevreden over hun syndicus, maar het kan beter…

Test-aankoop organiseerde in het voorjaar van 2016 een tevredenheidsenquête bij 3700 Belgische mede-eigenaars, die ze publiceerde in haar magazine Budget & Recht (nr. 251 – maart/april 2017). Ze peilde daarin naar de meest voorkomende problemen in een mede-eigendom en naar de algemene tevredenheid over het beheer ervan stelt het BIV in haar BIV-bulletin 195 van 22 maart 2017.

 

Eigenaars van een kleine mede-eigendom (tot 10 wooneenheden) zijn aanzienlijk meer tevreden dan eigenaars uit grote gebouwen met meer dan 50 wooneenheden. In kleine mede-eigendommen problematiseert men eerder lawaaihinder of een slechte verstandhouding met de buren. Mede-eigenaars van grote mede-eigendommen hekelen vooral het feit dat niet alle eigenaars tijdig hun maandelijkse lasten betalen. Ook liggen de maandelijkse kosten (water en verwarming niet meegeteld) bij grote mede-eigendommen gemiddeld dubbel zo hoog als in een kleine mede-eigendom (163 euro per maand tegenover 85 euro per maand).

De syndicus blijkt in 73% van de gevallen een professionele erkende syndicus te zijn. In 22% van de gevallen gaat het om een eigenaar-bewoner en 4% is eigenaar-verhuurder. Twee derde van de syndici zijn al minstens 5 jaar aan de slag, wat laat vermoeden dat men doorgaans tevreden is over het werk van de syndicus.

De ondervraagde mede-eigenaars kennen de syndicus een algemene score van 7,1 op 10 toe.

 

Echter scoort ORIGINAL IMMO een 9,7 op 10 volgens eigen onderzoek volgens dezelfde parameters (!)

 

Doe vandaag nog mee aan ons tevredenheidsonderzoek en mail naar Original Immo beheersteam.

info@originalimmo.be