Gemeenschappelijke fietsenberging of parking en opladen elektrisch voertuig - Original Immo
Gemeenschappelijke fietsenberging of parking en opladen elektrisch voertuig

DE KOSTPRIJS VAN GROENE VERVOER

De capaciteit van bijvoorbeeld een accu van een elektrische fiets is meestal in de orde van 300Wh (Watt­uur).

Het maximaal verbruik bij een persoon die elke dag fietst en zijn accu leeg rijdt is dan uiteraard 300Wh per dag zijnde aan bijvoorbeeld een huidige elektriciteitsprijs van €0,25 per kWh (1000Wh) = 8 eurocent.

Maximaal verbruik per jaar is dan 8 eurocent x 365 dagen is max. € 30,- per fiets.

Uiteraard fietst niet iedereen hele dagen en dit voor de gehele duurtijd van de batterij. Een grotere batterij gaat ook langer mee en hoeft dus ook minder te worden opgeladen. U snapt dat de reële kost waarschijnlijk minder dan de helft zal zijn.

Hoe dit op te lossen in gemeenschappelijke fietsenberging(en) of bij auto’s parkeerplaatsen.

Het is niet altijd mogelijks de individuele berging of parkeerplaatsen aan te sluiten op de individuele meter. Men kan dan een aantal extra stopcontacten voorzien met sleutels die voor een forfaitair bedrag per jaar kunnen worden ‘gehuurd’.

Hierbij is het interessant om diefstal van stroom en/of lader(s) te voorkopen dat er een metalen kast wordt voorzien rond het stopcontact, enkel toegankelijk voor een bepaalde eigenaar. De lader kan dan mee in het kastje en kan daar ook blijven, wanneer de eigenaar weg is of terwijl de fiets oplaadt. U kan een kast op maat laten maken hiervoor, maar een gewone brievenbus kan ook volstaan. Indien het stopcontact in de brievenbus zit, kan de lader er meestal nog wel bij en kan de gleuf zowel dienen om de laadkabel naar buiten te brengen als voor eventuele afvoer van warmte.

Dit geldt uiteraard ook voor de problematiek van elektrische auto’s alhoewel deze kasten meestal met een kaart worden geactiveerd en een interne/eigen kWh meter hebben.

 

Het Original-Immo Beheersteam houdt u graag op de hoogte.

welkom@oi.be