Corona: nieuwsbrief V: update algemeen bericht over Corona (Covid-19) in appartementsgebouwen - Original Immo
Corona: nieuwsbrief V: update algemeen bericht over Corona (Covid-19) in appartementsgebouwen

Het heeft wat langer geduurd dan verwacht maar zopas vernamen we de perscommunicatie van Justitieminister Van Quickenborne (Open VLD) omtrent de problematiek van de Algemene Vergaderingen waar syndici mee geconfronteerd worden.

De Minister heeft goed nieuws te melden voor de sector.

Zijn kabinet zal volgende voorstellen uitwerken:

  • Vergaderingen zullen digitaal kunnen plaatsvinden. Mensen die niet digitaal kunnen deelnemen, kunnen kiezen met een volmacht te werken of fysiek deel te nemen mits de veiligheidsvoorschriften gerespecteerd worden;

 

  • Indien de vergadering alsnog niet kan doorgaan, zal er de mogelijkheid (en dus geen verplichting) zijn om deze uit te stellen. De algemene vergaderingen vanaf 1 oktober 2020 tot en met 31 maart 2021 kunnen met een jaar uitgesteld worden (dus naar de eerstvolgende 15-daagse periode). Indien één of meer mede-eigenaars, die ten minste 1/5e van de aandelen in de gemeenschappelijke delen bezitten, vragen om de algemene vergadering toch te organiseren, konden deze tot 29/10/2020 doorgaan met maximaal 4 personen. Vanaf 30 oktober 2020 zijn fysieke algemene vergaderingen verboden.

 

  • De drempel om schriftelijk een beslissing te nemen, wordt tijdelijk verlaagd. Vandaag is unanimiteit vereist. Tot en met 31 maart 2021 zal men schriftelijk een beslissing kunnen nemen met een meerderheid van ten minste 4/5e van de mede-eigenaars.

 

Meer informatie?

– Algemene info en veelgestelde vragen: www.info-coronavirus.be.

– Heeft u nog een vraag? Bel 0800 14689 of mail: info-coronavirus@health.fgov.be

 

 

Met vriendelijke groeten,

Sebastiaan Murre

Syndicus