Beleggen in vastgoed, enkele vuistregels - Original Immo
Beleggen in vastgoed, enkele vuistregels

De Zondag van 12 november 2017 meldt:

Beleggen in vastgoed om te verhuren, dat doe je niet zomaar snel snel. Wie in vastgoed wil investeren houdt best enkele vuistregels in het achterhoofd en kan zich hoe dan ook het best laten bijstaan door een professional.

In tegenstelling tot de prijzen van bouwgronden die de pan uit swingen, blijven de prijzen van woning en appartementen stabiel stijgen. In het derde trimester van 2017 bedroeg de gemiddelde prijs van een woonhuis in België 243.344 euro. Een appartement kostte gemiddeld 218.294 euro.

Hier maak je al een eerste keuze. Een woning is interessant voor gezinnen, een appartement voor koppels en singles. Van het grootste belang wanneer je wilt investeren is de locatie en omgeving. Houd hier ook de bereikbaarheid, parkeergelegenheid en nabijheid van scholen en winkels in de gaten. Het komt er op neer een zoekende doelgroep te vinden en zo de meest geschikte woning. Een andere afweging die je moet maken is of je voor een nieuwe of bestaande woning gaat. Een nieuwe woning is naar de huidige normen gebouwd. Gerealiseerd door een sleutel-op-de deurbedrijf heeft het pand als voordeel dat je in functie van de Wet Breyne kan rekenen op de 10-jarige aansprakelijkheid van de aannemer of projectontwikkelaar. Bij een bestaande woning moet je bekijken of je nog en hoeveel je moet renoveren.

BEHEER UITBESTEDEN

Meer en meer particulieren die in vastgoed beleggen, besteden het praktisch beheer uit. De beheerder maakt kandidaat-huurders wegwijs in de kavel, onderhandelt met de huurder over prijs en voorwaarden en controleert als rentmeester soms zelfs de betaling van de huur. Een beheerder-makelaar is op de hoogte van de juridische kluwen waarin je als eigenaar verzeilt. In zee gaan met een vastgoedbeheerder ontneemt je dus vooral kopzorgen. Uiteraard werken zij niet gratis en ze vragen meestal een commissie op de huurinkomsten.

 

Uiteraard helpt het Original Immo beheersteam u hier graag mee.

welkom@oi.be